УЕФА иска да увеличи европейските клубни мачове от 2024 година

УЕФА планира групова фаза с 14 мача във всяка група плюс трети турнир, с което мачовете ще се увеличат от 407 на 647 в един сезон

0
10

Това щe създаде повече възможности за печалба от правата за излъчване, рекламодатели и спонсори.

УЕФА планира да въведе групова фаза в Шампионската Лига с 14 мача във всяка група плюс създаването на трети европейски турнир. По този начин мачовете в европейските клубни турнири ще се увеличат от 407 на 647 в един сезон. Това щяло да създаде още повече възможности за печалба от правата за излъчване, рекламодатели и спонсори. Но в Англия се опасяват, че увеличаването на европейските мачове ще убие турнира за Купата на Лигата в страната.

РЕКЛАМА

Висшата Лига иска да запази структурата си от 20 отбора. Но с допълнителните мачове в Европа или трябва да се закрие турнира за Купата на Лигата или в него да участват младежките отбори на клубовете. И сега клубовете с участия в евротурнирите пускат отслабени състави в мачовете за Купата на Лигата в Англия. Но юношески или младежки отбори вече ще бъде прекалено. УЕФА ще трябва да измисли компромисен вариант. Защото знае, че без подкрепата на английските отбори не може да прокара новостите си от 2024 година нататък.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.