УЕФА промени евротурнирите за сезон 2018-2019

Новият начин за влизане в групите на евротурнирите облагодетелства отборите от големите първенства

УЕФА подпира силните отбори

УЕФА промени условията за попадане в европейските клубни турнири през сезон 2018-2019, давайки предимство на големите първенства. От следващата кампания класираните на първите четири места в първенствата на Англия, Германия, Италия и Испания попадат директно в групите на Шампионска Лига. Отпадат досегашните участия в плейофите за третия и четвъртия. Директно класиращите се за групите се увеличават общо от 22 на 26 отбора.

В Лига Европа ще има подобна промяна, като 17 отбора отиват директно в групите плюс още 10 от отпадналите в плейофите и трети квалификационен кръг на Шампионска Лига. В най-силното европейско клубно състезание се въвежда и предварителен кръг с четири отбора, от които в първия квалификацинен кръг ще продължи само един. Променят се и началните часове на мачовете в Шампионска Лига. Вече ще има двубои от 19:55 и такива от 22:00 часа.

Обратно
Следваща

ШАМПИОНСКА ЛИГА (32 отбора)

Схема на Шампионска Лига
Схема на Шампионска Лига

Автоматично класиране в групите – 26 отбора, включващи: носителя на трофея, носителя на трофея в Лига Европа, по 4 отбора от Испания, Германия, Англия и Италия, по 2 отбора от Франция и Русия, само шампионите на Португалия, Украйна, Белгия и Турция.
Ако носителят на трофея се класира чрез своя местен шампионат, мястото му заема шампиона на Чехия. Ако носителят на трофея в Лига Европа се класира чрез своя местен шампионат, мястото му заема третия във Франция.
Чрез квалификации за групите ще се класират още 6 отбора – 4 от шампионския поток и 2 от този на лигата.

Обратно
Следваща

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.