УЕФА промени евротурнирите за сезон 2018-2019

Новият начин за влизане в групите на евротурнирите облагодетелства отборите от големите първенства

0
275

УЕФА подпира силните отбори

УЕФА промени условията за попадане в европейските клубни турнири през сезон 2018-2019, давайки предимство на големите първенства. От следващата кампания класираните на първите четири места в първенствата на Англия, Германия, Италия и Испания попадат директно в групите на Шампионска Лига. Отпадат досегашните участия в плейофите за третия и четвъртия. Директно класиращите се за групите се увеличават общо от 22 на 26 отбора.

В Лига Европа ще има подобна промяна, като 17 отбора отиват директно в групите плюс още 10 от отпадналите в плейофите и трети квалификационен кръг на Шампионска Лига. В най-силното европейско клубно състезание се въвежда и предварителен кръг с четири отбора, от които в първия квалификацинен кръг ще продължи само един. Променят се и началните часове на мачовете в Шампионска Лига. Вече ще има двубои от 19:55 и такива от 22:00 часа.

Обратно
Следваща

ШАМПИОНСКА ЛИГА (32 отбора)

Схема на Шампионска Лига
Схема на Шампионска Лига

Автоматично класиране в групите – 26 отбора, включващи: носителя на трофея, носителя на трофея в Лига Европа, по 4 отбора от Испания, Германия, Англия и Италия, по 2 отбора от Франция и Русия, само шампионите на Португалия, Украйна, Белгия и Турция.
Ако носителят на трофея се класира чрез своя местен шампионат, мястото му заема шампиона на Чехия. Ако носителят на трофея в Лига Европа се класира чрез своя местен шампионат, мястото му заема третия във Франция.
Чрез квалификации за групите ще се класират още 6 отбора – 4 от шампионския поток и 2 от този на лигата.

Обратно
Следваща

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.