УЕФА не успява да продаде билетите за финала в Лига Европа

УЕФА информира Арсенал и Челси, че могат да получат най-много по 7 000 билета за финала в Лига Европа, ако се класират за него

0
115
Стадион
Стадион "Олимпийски" в Баку

Пуснатите в свободна продажба билети представляват рекордните 58% от капацитета на стадиона.

УЕФА информира Арсенал и Челси, че могат да получат най-много по 7 000 билета за финала в Лига Европа, ако се класират за него. Това е определената квота, въпреки че стадион „Олимпийски“ в Баку е с общ капацитет 68 700 зрители. Това е крайно недостатъчно, като се има предвид, че „артилеристите“ имат 44 000 абонати със сезонни билети, а „сините“ – 24 000. През февруари УЕФА пусна 37 500 билета за финала на свободна продажба.

РЕКЛАМА

Пуснатите в продажба билети представляват рекордните 58% от капацитета на стадиона. Но до крайната дата 21 март тези билети не бяха продадени, както се очакваше. При това на всеки индивидуален фен бе разрешено да закупи до четири билета, а не до два, както бе в предишните финали. Освен това цената на най-евтините места бе намалена до 30 евро, което е с 15 евро по-малко от същите в предишните два финала. Останалите непродадени билети ще бъдат разпределени между местния организационен комитет, националните асоциации, рекламни партньори и медийни партньори.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.