Сочи прави хеттрик от големи световни спортни събития

Тази вечер Сочи ще стане едва четвъртия град в света, който е бил домакин на мач от световно първенство, Олимпийски игри и Формула 1

0
18

Исторически мач в Сочи тази вечер

Тази вечер Сочи ще стане едва четвъртия град в света, който е бил домакин на мач от световно първенство, Олимпийски игри и Формула 1. Освен това Сочи ще бъде първият град, който е бил домакин на зимни Олимпийски игри от тази елитна група. Останалите три града са били домакини на летни Олимпийски игри. Другите три града с хеттрик от големи състезания са мексиканския Мексико Сити, испанския Барселона и бразилския Рио де Жанейро.

Разцветът на Мексико Сити беше между 60-те и 70-те години на миналия век, когато Гранд При във Формула 1 се проведе на пистата в града. През 1968 година градът бе домакин на Олимпиадата, а през 1970 тук се игра финала за световната купа между Бразилия и Италия 4:1. Откриването на световното първенство през 1982 бе на „Ноу Камп“ в Барселона. През 1991 година за първи път Гранд При във Формула 1 бе в града, а година по-късно тук се проведе Олимпиадата. Рио де Жанейро бе домакин на финалите в световните първенства през 1950 и 2014 година. През 1987 в града за първи път се проведе кръг от Формула 1, а през 2016 бе домакин на Олимпиадата.

РЕКЛАМА

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.