Билбао ще получи компенсация от УЕФА за Евро 2020

На "Сан Мамес" в Билбао трябваше да се играят мачовете на Испания в Група E, но бяха преместени в Севиля

0
11
РЕКЛАМА
Рекламирайте в сайта!

„Сан Мамес“ може да бъде домакин на финал в Лига Европа или в женската Шампионска Лига скоро.

Сан Мамес
Град Билбао ще получи компенсация от УЕФА за проваленото домакинство в Евро 2020 на стадион „Сан Мамес“, домът на Атлетик Билбао.
© Снимка от БТА.

Испанският град Билбао ще получи компенсация от УЕФА заради загубеното домакинство на мачове от Евро 2020, обяви кметството в петък. Договорена е сума в размер на 1,3 милиона евро. Допълнително е получено обещание стадион „Сан Мамес“ да бъде домакин на финал в Лига Европа или в женската Шампионска Лига в близките години. Получената неустойка ще покрие направените разходи в подготовката за домаинството на мачове от Евро 2020.

РЕКЛАМА
Печеливши прогнози от нашите типстъри

В Билбао трябваше да се играят мачовете на Испания в Група E, но положението с коронавируса в града нямаше да позволи да има зрители на трибуните. През април УЕФА реши да премести тези двубои от северният град Билбао на юг в Севиля, където положението с вируса е по-добро и местните власти допускат зрители на стадиона. Първият мач на „Естадио де ла Картуха“ ще бъде между Испания и Швеция в понеделник, като ще бъдат допуснати максимум 19 800 зрители.

Тази публикация е валидна до 12:45 часа на 12.06.2022 година.

РЕКЛАМА
Открий своя партньор
АВТОРВасил Тодоров
ИЗТОЧНИКThe New Indian Express
Предишна статияБарселона с ултиматум към французинът Дембеле
Следваща статияБФС утвърди правилата за следващия сезон
От 1989 година професионално се занимавам с анализиране на футбола, статистика и прогнози в качеството си на: » редактор във вестник Спорт Тото » главен редактор във вестник Албион и списание Албион » главен редактор на вестник Тото Албион » редактор във вестник Еврофутбол в продължение на 15 години » създател и собственик на сайта Букмейкър от 2007 година насам

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.