Руни ще изиграе един последен мач с екипа на Англия

Руни се отказа от националния отбор през 2017 година, но ще вземе участие в този мач, който е в чест на неговите успехи с екипа на "трите лъва"

0
6

Нападателят ще закръгли участията си на 120

Уейн Руни отново ще бъде капитан на Англия на 15 ноември в приятелския мач срещу САЩ на „Уембли“. Босът Гарет Саутгейт включи 33-годишният нападател в състава, след като той играе много силно в Ди Си Юнайтед през този сезон. Руни се отказа от националния отбор през 2017 година, но ще вземе участие в този мач, който е в чест на неговите успехи с екипа на „трите лъва“. Това ще бъде неговото 120-то и последно участие за неговата страна, в което ще носи капитанската лента.

Руни е голям хит в Мейджър Лига Сокър, където има отбелязани 12 гола. Неговият Ди Си Юнайтед бе на последно място, когато англичанинът дойде. Но Руни съживи отбора и успя да го изкачи нагоре в таблицата, за да попадне в плейофите. Има нещо символично в това, че ще играе за последно за Англия именно срещу националната селекция на САЩ. На американска земя е залеза на кариерата на един от най-талантливите английски футболисти.

РЕКЛАМА

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.