Легендата Роналдиньо има проблеми с властите в Бразилия

Санкцията бе наложена заради решението на Роналдиньо да изгради пристан на езерото в близост до една от къщите му в Порто Алегре.

0
11
Роналдиньо
Роналдиньо

Носителят на „Златната топка“ и „Златната обувка“ не е платил сума от 2,5 милиона долара глоба.

Бразилската легенда Роналдиньо има проблеми с данъчните власти в родината си заради неплатени задължения в голям размер. В момента бившата звезда е посланик на Барселона в родината си. Носителят на „Златната топка“ от 2005 година и на „Златната обувка“ от 2009 година не е платил сума от 2,5 милиона долара глоба, която му бе наложена през 2017 година. Санкцията бе наложена заради решението на Роналдиньо да изгради пристан на езерото в близост до една от къщите му в Порто Алегре.

РЕКЛАМА

По този начин той наруши закона на страната за опазване на околната среда. Бившият футболист не се яви в съда и това накара съдията по делото да нареди конфискация на паспорта му. Роналдиньо се опита да продаде 57 свои имоти, за да си плати задълженията, но съдът спря сделките. Тези имоти са взети като залог от държавата, докато не се плати дължимата сума. Заради съдебните му проблеми, 39-годишният бразилец бе изваден от турнето на легендите на Барселона. Замразена бе ролята му на посланик, защото не може да напуска Бразилия.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.