От Манчестър Сити заблудили УЕФА за финансите си

В хакнатите имейли между на клуба, има информация за пълния пакет от мерки, които в Сити са взели, за да балансират счетоводството си

0
23
Стадион
Стадион "Етихад"

Разкритията на „Шпигел“ разобличават Манчестър Сити

Манчестър Сити се подготвя за нови обвинения в нарушаване на правилото на УЕФА за финансовия феърплей. Според разкритията на списание „Шпигел“, шампионът на английската Висша Лига показва напомпани спонсорски сделки, които прикриват огромната инвестиция на собствениците от Абу Даби. По този начин са заблудили УЕФА и са избегнали наказание за нарушаване на правилата. Точно преди манчестърското дерби се очаква да бъдат публикувани подробности.

РЕКЛАМА

В хакнатите имейли между членове на клуба, има информация за пълния пакет от мерки, които в Сити са взели, за да балансират счетоводството си и да излязат чисти пред УЕФА. Един от финансистите в клуба например е предложил загуба от 9,9 милиона паунда комисионна при уволнението на Роберто Манчини да бъде покрита с допълнителни приходи от реклама. Богатите собственици от Абу Даби наливат в клуба огромно количество средства от порядъка на 67,5 милиона паунда годишно.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.