РЕКЛАМА

Президентът на Атлетико (Мадрид) Енрике Серезо заяви, че както стадионът, така и инфраструктурата към него ще бъдат напълно завършени за началото на следващия сезон. „Дюшекчиите“ имат планове да се преместят на нов стадион още от 2009 година. Мястото, където се издига новия дом на мадридчани е в покрайнините на града на мястото на лекоатлетическия стадион „Ла Пейнета“. През годините е имало множество проблеми около проекта, но сега на дневен ред стои казусът с това как ще бъдат реализирани транспортните връзки от града до стадиона. По време на дебат през месец септември общинската съветничка Мерседес Гонзалес се пошегува, казвайки, че на Атлетико ще им трябват хеликоптери, за да транспортират феновете си до новия стадион.

Въпреки това от Атлетико вече започнаха издаването на новите абонаментни карти за следващия сезон. Серезо уточни, че в рамките на спортния комплекс ще има огромен паркинг, ресторанти и осигурен транспорт.

Все още не е ясно как ще се казва новото съоръжение. От проведена анкета между феновете на отбора става ясно, че 48% от анкетираните искат да носи името на Луис Арагонес, 17% биха искали да се казва „Новият Калдерон“, а едва 8,5% от хората предпочитат да носи името на спонсора на стадиона.

 

The following two tabs change content below.

Стефани Стефанова

Последни публикации от Стефани Стефанова (виж всички)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.