Обявиха ранглистата на ФИФА за месец октомври

Англичаните изпревариха Уругвай, благодарение на прочутата си победа с 3:2 над Испания в Севиля и нулевото равенство като гост на Хърватия

0
8

Рекордът на англичаните обаче е четвъртото място

Отборът на Англия се изкачи до петото място в ранглистата на ФИФА, което е най-доброто им класиране от 1997 година насам. Англичаните изпревариха Уругвай, благодарение на прочутата си победа с 3:2 над Испания в Севиля и нулевото равенство като гост на Хърватия. „Трите лъва“ са били на пета позиция в ранглистата само през 2011 и 2006 година, докато през 1997 година с Глен Ходъл начело са били на рекордната за тях четвърта позиция.

Тимът на Белгия е лидер, следван от световния шампион Франция, Бразилия и Хърватия. От британските отбори следващ в подреждането е Уелс на 18-то място, едно преди Италия. Северна Ирландия се смъкна с шест позиции до 34-та след загубите от Австрия и Босна в Лига на нациите. Ейре е на 33-то място, а Шотландия на 40-то. Гибралтар, който спечели първите си победи срещу Армения и Лихтенщайн, направи най-голям скок в ранглистата за октомври. Отборът се изкачи с осем места до 190-то.

РЕКЛАМА

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.