РЕКЛАМА

Общо 25 футболисти са номинирани в трите категории на 52-ото издание на традиционната анкета за Футболист на година. И в трите категории сред предложените е националът Георги Миланов от Литекс.
За най-добър играч през 2012 година са предложени Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров.
В категория за най-добър футболист в А група спортните журналисти са посочили 35 футболисти, като десетте с най-много гласове са: Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев.
В категорията за откритие на годината са посочени 19 играчи, а петимата предложени са: Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов и Георги Миланов.
Победителите ще бъдат обявени на церемония на 27 декември 2012. Освен това ще бъдат раздадени награди за феърплей, принос за развитието на българския футбол, както и за най-красив гол на годината.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.