На Джан му се наложи да се извинява за свое изказване

Емре Джан от Ювентус се извини за коментара си след червения картон на Кристиано Роналдо, в което мнозина видяха сексистко изказване

0
8

Набедиха германския национал за сексист

Емре Джан от Ювентус се извини за коментара си след червения картон на Кристиано Роналдо. В неговите думи мнозина видяха сексистко изказване. Както е известно Роналдо бе изгонен за дърпане на косата на Жейсон Мурийо от Валенсия. Джан се усъмни, че това е основание за показване на червен картон и каза „ние не сме жени, ние играем футбол“. Това предизвика буря от вълнение в социалните медии и някои призоваха за наказание за германския национал.

Той побърза да се извини и да обясни, че изобщо не е имал намерение да се изказва срещу жените, женският футбол или равенството между половете. Според Джан всеки, който го познава, знае че уважава жените. Той просто е искал със своите думи да се застъпи за своя съотборник и да подчертае погрешното решение на съдията. Малко вероятно е Джан да бъде санкциониран за своето изказване, въпреки призивите за това сред засегнатите фенове.

РЕКЛАМА

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.