Проблемите, които Брекзит се очаква да създаде на футбола

Ако Великобритания напусне ЕС, осъденият от испанския съд Лионел Меси вече ще бъде третиран като заплаха за националната сигурност

0
29
Лионел Меси
Лионел Меси

Английски адвокат предупреждава за негативните последици за футбола след излизането от ЕС.

Лионел Меси може да не бъде допускан за мачове на Барселона от Шампионската Лига в Англия след осъществяването на Брекзит. Както е известно, звездата на каталунците бе осъден от испанския съд за неплатени данъци и присъдата му бе заменена с 21-месечна пробация. Досега това не бе проблем, защото освен аржентинския той има и испански паспорт, което го прави гражданин на Европейския Съюз. Но ако Великобритания напусне ЕС, Меси вече ще бъде третиран като заплаха за националната сигурност. Тази тънкост от английското законодателство бе разкрита от адвоката Андрю Озбърн, който е специалист по въпросите на имиграцията.

РЕКЛАМА

Към дадения момент има доста футболисти в позицията на Лионел Меси, които няма за какво да се притесняват, докато имат в джоба си паспорт от ЕС. Но това ще се промени с излизането на страната от Европейския Съюз и клубовете трябва навреме да вземат мерки. Озбърн прогнозира, че заради този проблем е възможно УЕФА да не организира в бъдеще финали на територията на Великобритания. Очаква се все пак властите във Великобритания да направят изключение за звезда от ранга на Меси, ако подобна ситуация възникне. Но едва ли ще бъде масова практика по отношение на футболисти с подобен казус.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.