Лион разчиства за назначаването на Моуриньо за треньор

Олас си остави леко открехната вратичка да задържи Женесио на поста му, вероятно ако нещо с Моуриньо се обърка и не се споразумеят

0
14
Бруно Женесио
Бруно Женесио

Президентът Жан-Мишел Олас няма да удължи договора на Бруно Женесио

Лион няма да удължи договора на треньора Бруно Женесио след края на сезона и се очаква да назначи Жозе Моуриньо на поста. Във френската преса се разкрива, че президентът Жан-Мишел Олас е бил обещал на треньора удължаване с две години. Условието е да класира отбора на финала за Купата на Франция и на трето място в Лига 1. Но вчера отборът отпадна в полуфинала на турнира след 2:3 с Рен у дома. Дори Лион да завърши на трето място, то първото условие не е изпълнено и обещанието отпада.

РЕКЛАМА

Олас си остави леко открехната вратичка да задържи Женесио на поста му, вероятно ако нещо с Моуриньо се обърка и не се споразумеят. Самият португалец наскоро разкри желанието си да работи във Франция. Досега той е бил начело на отбори от Португалия, Испания, Англия и Италия. Той иска да се върне във футбола и ново предизвикателство би било страхотно за Моуриньо. Преди време се появи информация, че Пари Сен-Жермен го иска, но тя бе бързо опровергана.

РЕКЛАМА