Катар иска да има втори клубен отбор в Европа и си хареса Рома

Рома вече има връзки с тази страна чрез спонсорската сделка с катарските авиолинии до 2021 година на стойност 40 милиона евро

0
14
Рома
Рома

Идеята на катарците е да се осъществи проект подобен на Пари Сен-Жермен

Френското издание „Л`Екип“ разкрива, че правителството на Катар е избрало Рома за свой италиански проект подобен на Пари Сен-Жермен. Арабите ще инвестират в отбора, защото се намира в европейска столица, която има огромно туристическо и културно влияние. Държавната компания „Катар Спортс Иветсмънт“ придоби Пари Сен-Жермен през 2011 година и с наливането на оргомни суми го превърна в европейска сила. За купуването на Рома вече са предложени 450 милиона евро. Но американският притежател на италианския клуб – Джеймс Палота, отрича информацията за предложение от Катар.

РЕКЛАМА

Рома вече има връзки с тази страна чрез спонсорската сделка с катарските авиолинии на стойност 40 милиона евро. Този договор е със срок до 2021 година. Правило номер 5 на УЕФА би попречило за евентуално придобиване на Рома от“Катар Спортс Иветсмънт“. Но катарците са готови да създадат отделна компания за придобиването на Рома, за да избегнат тозва правило за конфликт на интереси. Едно изключение вече бе направено от УЕФА, като позволи РБ Залцбург и РБ Лайпциг да участват заедно в Шампионска Лига, а те са собственост на компанията, която произвежда енергийната напитка „Ред Бул“.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.