Интер се сдоби с най-младия си президент в историята

През декември Стивън Жанг ще навърши 27 години и ще бъде най-младия клубен президент в 110-годишната история на "нерадзурите"

0
38
Стивън Жанг
Стивън Жанг

Новият президент има големи амбиции за клуба

Китаецът Стивън Жанг бе назначен за президент на Интер на среща на акционерите в петък. През декември той ще навърши 27 години и ще бъде най-младия клубен президент в 110-годишната история на „нерадзурите“. Баща му Жанг Жиндонг е собственик на Сунинг Холдингс Груп, която компания е мажоритарен акционер в Интер. Благодарение на китайците приходите на клуба се увеличиха до 347 милиона евро през фискалната 2018 година.

РЕКЛАМА

Във футболен план, Интер се завърна в Шампионската Лига, от която отсъстваше шест години. Стивън Жанг отчете, че това е резултат от съвместната работа на всички на и извън терена. Ще продължи популяризирането на Интер извън Италия. Със своите 346 милиона почитатели, отборът е на 11-то място по подкрепа в света. Очаква се обаче в Китай да бъдат привлечени още много фенове. Жанг заменя на президентския пост индонезиеца Ерик Тохир, който бе начело през последните пет години.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.