Отстраниха прокурорът, който разследваше Инфантино

Федералният наказателен съд в Белинзона прие искането на Джани Инфантино за отвод срещу Стефан Келер

0
31
РЕКЛАМА
Рекламирайте в сайта!

Келер все още не е започнал официално производство по нито един от случаите.

Джани Инфантино
Прокурорът, който разследваще Джани Инфантино по два отделни случая, беше отстранен от прокуратурата заради пристрастност.
© Снимка от БТА.

Прокурорът, който разследва президента на ФИФА Джани Инфантино, е отстранен заради публични изявления, които са били „предубедени“ срещу ръководителя на световната футболна централа, съобщи швейцарски съд в сряда. Щефан Келер започна разследване на Инфантино през юли 2020 година заради три неформални срещи с бившия ръководител на швейцарската прокуратура Майкъл Лаубер. През март той започна второ разследване за използването от Инфатино на частен самолет, платен от ФИФА.

РЕКЛАМА
Печеливши прогнози от нашите типстъри

Щефан Келер все още не е започнал официално производство по нито един от двата случая. Федералният наказателен съд в Белинзона прие искането на Джани Инфантино за отвод срещу Стефан Келер в свое решение, взето миналия петък и публикувано на уебсайта му в сряда. Мотивът е пристрастрастност на прокурора, която няма да позволи да направи обективно разследване. Швейцарският федерален наказателен съд все още не е разгледал искането на ФИФА за нищожността на извършените до момента процесуални действия.

РЕКЛАМА
Открий своя партньор
АВТОРВасил Тодоров
ИЗТОЧНИКThe News
Предишна статияПрогнози в четвъртък, 6 май 2021 година
Следваща статияМанчестър Юн с оферта за вратар на Астън Вила
От 1989 година професионално се занимавам с анализиране на футбола, статистика и прогнози в качеството си на: » редактор във вестник Спорт Тото » главен редактор във вестник Албион и списание Албион » главен редактор на вестник Тото Албион » редактор във вестник Еврофутбол в продължение на 15 години » създател и собственик на сайта Букмейкър от 2007 година насам

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.