Прокуратурата погна президентът на ФИФА Инфантино

Прокурорът Щефан Келар твърди, че има "елементи на укоримо поведение" от страна Джани Инфантино

0
7
Джани Инфантино
Президентът на ФИФА Джани Инфантино е преследван от специалната прокуратура заради корупция и злупотреба със служебния пост.
© Снимка от БТА.

Той е на тази длъжност от 2016 година, като през 2019 година бе преизбран за втори мандат.

Швейцарската специална прокуратура вчера започна наказателно производство срещу Джани Инфантино – президентът на ФИФА. Прокурорът Щефан Келар твърди, че има „елементи на укоримо поведение“ в разследване на взаимотношения между Инфантино и бившият швейцарски главен прокурор Майкъл Лаубер. Възможните обвинения в наказателното дело срещу босът на световния футбол включват злоупотреба с публична длъжност, нарушаване на служебната тайна, подпомагане на нарушителите и подбуждане към тези незаконни действия.

РЕКЛАМА

Майкъл Лаубер беше главен прокурор от 2012 година до миналата седмица, когато подаде оставка. Причината беше в нерегламентирана среща с Джани Инфантино през юни 2017 година. Президентът на ФИФА е на тази длъжност от 2016 година, като през 2019 година бе преизбран за втори мандат. Той обяви, че ще сътрудничи напълно на швейцарската прокуратура и наблегна на това, че ФИФА винаги е оказвала съдействие на разследващите власти. Благодарение на това са били разкрити неправомерни действия и са били осъдени много хора. Особено в САЩ, където има над 40 присъди, благодарение на сътрудничеството на властите с ФИФА.

РЕКЛАМА

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля въведете своя коментар!
Моля въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.