Черишев бе хванат в употреба на забранено вещество

Досегашната футболна кариера на 27-годишния Черишев е преминала в испанския футбол със Спортинг Хихон, Бургос, Реал Мадрид, Севиля, Виляреал и Валенсия

0
8

При доказване на вина го очаква сериозно наказание

Крилото Денис Черишев от Валенсия и националния отбор на Русия е хванат в употреба на забранен хормон на растежа. Разследването срещу футболиста се води от испанските антидопинг власти, но е бил разпитван и от руските им колеги. Баща му Дмитри Черишев обясни, че Денис е получил инжекция съдържаща субстанцията, когато се е възстановявал от контузия по време на подготовката за световното първенство. Според Футболният съюз на Русия инжекцията е била от легалните.

Досегашната футболна кариера на 27-годишния Черишев е преминала в испанския футбол със Спортинг Хихон, Бургос, Реал Мадрид, Севиля, Виляреал и Валенсия. След Мондиала, където той вкара четири гола и помогна за елиминирането на Испания в осминафинала, той се върна във Валенсия със самочувствие. Но в публикацията на „Телеграф“ се припомня, че употребата на хормона на растежа без медицинско показание е наказуемо. Възможно е при доказване на вина да се наложи отстраняване от играта за период до четири години.

РЕКЛАМА

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.