Анастасиадис заменя Скибе като треньор на Гърция

Назначеният 65-годишен Ангелос Анастасиадис е първият гръцки треньор с постоянен договор в националния отбор от 17 години

0
6

Треньорска рокада в националния тим на Гърция

Националният отбор на Гърция се раздели с германския си треньор Михаел Скибе след разочароващите резутати в Лига на нациите. На негово място бе назначен 65-годишният Ангелос Анастасиадис, който е първият гръцки треньор с постоянен договор в националния отбор от 17 години. Той ще бъде начело до декември 2019 година. Скибе бе поел Гърция през 2015 година и скоро подписа удължение до Евро 2020, ако отбора се класира за участие в него.

Бившият треньор от Бундеслигата за малко не успя да класира Гърция на Мондиал 2018. Отборът завърши втори в квалификационната си група и отпадна в баражите от Хърватия, която после стигна до финала. Представянето на гърците в Лига C на новосформираната Лига на нациите беше колебливо. След две победи и две загуби, отборът е на второ място на шест точки от лидера Финландия. Президентът на гръцкия футбол Вангелис Граменос обяви, че това е причината за решението да бъде уволнен Скибе.

РЕКЛАМА

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.